Kyckling, tatuering och bus med vovve
Fredageftermiddag och jag ska snart bege mig iväg för att jobba helg. Har hunnit med att göra en hel del här hemma idag faktiskt. Började med frukost och slöa framför tv:n, sedan blev de en kort promenad med Shira för att sedan gå hem och göra lunch. Blev skinkinlindad kyckling med rotfrukter i ugn och balsamvinägersås. Supergod. Så de fick bli min lunch idag och Johan får äta det ikväll då han kommer hem. Efter lunch var det dags att ta tag i disken och sedan fortsätta med att dammsuga. Nu sitter jag här och ska snart fixa i ordning mig. Ska ut en vända med Shira också.
Tänk vad snabbt denna månad går...är snart inne på mitten av November redan. Om 5 dagar fyller jag år å :D Ett år närmare 30 =/ Som vanligt så har jag tänkt att inte ha nå kalas i år heller...men så börjar jag vela idag om jag kanske ska dra till med det ändå?? Hm...svårt. Har ju sagt att jag inte ska ha nå kalas föränns jag fyller 30...men ändå så kanske de skulle vara liiite kul med folk här som firar MIG =) Ja, vi får se...ska fundera över helgen. Är på två vis de där...skönt att bara vara hemma själv också och ta de lungt, samtidgt som det är kul med folk och presenter ;) Mm...tåls att fundera på.
Vet inte om jag skrivit de tidigare...men den 29:e Nov klockan 12.00 ska jag och Evelina iväg och tatuera oss igen. Hon ska fortsätta med sina stjärnor och jag ska göra två nya :D Gruvar mig lite för antar att det kommer kännas en hel del där dom ska sitta, men ska man bli fin får man lida pin. Efter dessa två får det vara nog ett tag...vill ju inte se ut som en enda stor teckning...4 st får räcka för ett tag fram över.
Tänkte jag skulle dela med mig utav receptet på lunchen som jag gjorde idag. Den måste ni bara pröva. Hur god som helst.
Skinkinlindad kycklingfilée med balsamvinägersås
Skiva morot, palsternacka, kålrot och rödbetor tunt och lägg dem i en ugnsform. Ringa över olivolja och salta. In i ugnen på 225 grader i ca 25 min.
Sedan lindar du in kycklingfileerna med lufttorkad skinka och bryner på den runt om. Efter att detta är klart lägger du kycklingen i en ugnsform och häller över såsen. Gratinera kycklingen tills den är helt klar i ca. 20 min i 225 grader.
Såsen gör du såhär:
Blanda ihop 3 dl grädde, 3 msk balsamvinäger, 1,5 msk kycklingfond, 1 pressad vitlöksklyfta och svartpeppar.
//Jenny
Kommentarer
Postat av: Emelie Blom
Tack för receptet Jenny.Super super gott =)
Postat av: Jenny
Varsegod =) Ja visst var de gott. Såsen var helt underbar.
Trackback