Alanya

Tidig morgon här i Alanya, klockan är kvart i sju och om drygt en timme kommer vår buss som ska ta oss till Antalaya och flygplatsen. En resa på sådär 2 timmar. Förhoppningsvis hinner det inte bli så varmt men var nyss ut på balkongen och det kändes väldigt varmt redan. Igår var det väldigt extremt...på kvällen runt 21 lokal tid så var hettan så tryckande att man inte orkade gå många meter. Stannade då på en lokal restaurang och killen där så då att det var värsta kvällen hittills...35-36 grader varmt men pga diset som låg i luften så kändes det som 45-50 grader. 
Där fick vi förklaringen till varför man inte orkade göra så mycket. 

Veckan har varit otroligt varm, avslappnande och mysig. Vi har gjort egen frukost, varit ut och ätit varje kväll och myst på. Har dessutom sett många olika fruktträd som jag kunnat bocka av på min att "se" lista :) och som jag inte sett tidigare. 

Hade tänkt ladda upp någon bild men eftersom wi-fi här inte är det bästa så får det vänta tills vi befinner oss på svensk mark igen. 

För någon kväll sedan efter att vi varit ute och strosat på stan så sprang vi ihop med en turkisk bröllopsfest mitt på gatan. Det var så otroligt häftigt att hamna mitt i det och se hur de firade. Tyvärr så man inte så mycket eftersom man inte ville tränga sig på allt för mycket, men så igår kväll hade vi en otrolig tur. Innergården som vi ser från vår balkong förvandlades helt plötsligt till en festplats.
Det var åter igen dags för bröllopsfest och vi hade "första parkett". Så himla häftigt att kunna se hur deras bröllopsfester ser ut och deras traditioner. Detta kommer jag minnas länge. 

Nej, nu är det dags att borsta tänderna och dra igen väskan för snart kommer vår skjuts. 

//Jenny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0