Snart advent

Jisses som tiden går fort. Snart är det första advent. Dagarna bara springer iväg. 
Många kanske undrar varför min blogg varit "låst" eller att vissa inte kommer åt min instagram eller Facebook? Jag har valt att begränsa vilka som ska kunna se mig eller inte. Jag känner att allting ska vara så offentligt nu för tiden så därför har jag valt att begränsa mina sociala medier till de allra närmaste. Dock valde jag att låsa upp bloggen så att ni kan ta del av en del saker. 
Jag blir lite less på att en del är runt och snokar bland mins nära och kära, att personer vet saker innan jag hunnit berätta det. Därför har jag bett människor i min närhet att också göra sina sociala medier låst för obehöriga. Lite privatliv vill man ju ha. 

//Jenny

Julkulor

I år kommer julgranen bli något alldeles extra med 3 personliga julgranskulor

(null)

//Jenny

Museet och sol

Morgonen börjades med att lyssna på Melodikrysset innan det var dags för frukost. Efter frukosten gjorde vi ett besök på museet för att spana in nya lokalerna, Johan hade inte sett dem tidigare så då tyckte vi det var dags. Dessutom var det flera år sen han var på museet så då passade ett besök bra. Efter museet åkte vi på Ica och hämtade ut 4 stora paket fyllda med julklappar till hela barnaskaran. Så nu är julklapparna klara och väntar på att bli inslagna. Väl hemma klädde vi på oss tjockare kläder och begav oss ut på en solig promenad med Shira. Friskt och skönt ute i krispiga luften. 
Nu är vi väl hemma och vilar benen i soffan. Se vad resten av dagen har att erbjuda. Ska hinna med att åka till kyrkan och tända ljus samt hälsa på J&T. 

//Jenny 

(null)


Philips Azur Advanced ångstrykjärn

Nu har jag hunnit testa strykjärnet ett tag och det är skillnad på strykjärn och strykjärn. Vid första anblick så tyckte jag att strykjärnet var tungt att lyfta, men å andra sidan tycker jag nu att dess tyngd gör sig bra mot de tycker jag strykit. I och med dess tyngd behöver man inte använda så mycket press för att tunga ner strykjärnet. Tyvärr är det ändå ett minus att det är tungt eftersom man ska lyfta järnet mellanåt.
Ett annat plus är den stora behållaren för vattnet. Skönt att slippa fylla på vatten hela tiden. 
Ännu ett plus är att strykjärnet är självrengörande :) Tummen upp för det. 

//Jenny

Kokar ärtsoppa

Idag har det verkligen varit fullrulle...började dagen med att köra igång tvättmaskinen, sedan begav jag mig iväg på kurs. Väl hemma var det strålande sol så jag skiftade i tvättmaskinen och sedan begav jag och Shira oss ut på promenad. Väl hemma bäddade jag rent i sängen, skiftade i tvättmaskinen igen och hann sedan med en liten paus i soffan. Sedan fortsatte jag med att ta reda på tvätt som var klar i torktumlarn, sen åkte dammsugaren fram. Tog reda på lite disk och nu sen 1 timme tillbaka kokar jag ärtsoppa. Fullrulle med andra ord. 
Ikväll ska jag hinna med att träna också. Har inte vågat träna på nästan 2 veckor nu eftersom jag har varit förkyld till och från, men ikväll ska jag iväg och ta igen det jag missat dessa veckor. 

(null)

För tillfället har jag placerat mig på en stol i köket och passar ärtsoppan. Lite avslappning att passa den och lyssna på musik medans. Dock känns det som om jag kommer få koka ärtsoppan i flera timmar till...

//Jenny

Ärtsoppa

Förbereder morgondagens ärtsoppskokning med att lägga 1 kg gula ärtor i vatten. Imorgon blir det ett ordentligt kok ärtsoppa. 
Hoppas på regn och rusk imorgon så man kan vara inne med gott samvete och koka ärtsoppa. Nästan så man skulle haft lite punsch bara för att lyxa till det litegrann :) 

//Jenny

(null)


12 dagar kvar

2:a November idag vilket betyder att det bara är 12 dagar kvar tills jag fyller år. Jag har inte bakat nå än, förutom kanelbullarna jag bakade tidigare i höst. Jag är superstressad inför min födelsedag i år då jag för första gången ska vara hemma på flera år och fira den. Varje år de senaste åren har jag valt att åka utomlands för att slippa denna stress, men i år blir vi hemma. Jag hade planer på att baka en massa men känner mig så stressad så jag har valt att endast göra tårta och kaffe. Jag tänker inte stressa ihjäl mig bara för att det ska vara så himla duktigt att ha bakat allt själv. 
Missförstå mig inte...jag älskar att baka och laga mat, men när det blir under press då avskyr jag det och gör inte ett dugg ist. Så i år kära kalasgäster får ni tycka att det är torftigt, men det bryr jag mig inte om. Min födelsedag, jag bestämmer :) 

//Jenny

RSS 2.0