Mörkret infaller

Men nu är hösten här...kanske den varit ett tag, men så svalt och skönt som de var ikväll då jag cykla hem var de längesen de var. Brukar inte tycka att de är läskigt att cykla hem i mörkret, men ikväll hade jag en olustig känsla. Inte nog med de så när jag kom hem så visste jag att ja lära ut med Shira och göra kväller med henne. Är glad att ha henne iaf, men för annars så ogillar jag att vara själv hemma då de börjar bli mörkt. Johan är i slalombacken på 200-års fest ( ett gäng grabbar som fyllt 40 ) så dom slog ihop festen. Eftersom jag jobbade kväll ikväll och dag imorgon så blev jag hemma,åh lika glad är jag för de =) 
 
Så här sitter jag och funderar på att duscha för att sen hoppa i säng. Shira får göra mig sällskap i sängen inatt då jag inte vill sova själv. Är grymt mörkrädd, men ändå vill jag inte ha lamporna på i lägenheten heller för då kan jag absolut inte sova :P Vilka i-landsproblem. 
 
Imorgon blir de bio på nya Nutley filmen, sen på måndag är jag ledig och då ska jag äntligen till frissan. Tänkte även passa på att förtidsrösta. Stor applåd till mig som äntligen engagerar mig i att rösta, men nu är de ju så att jag tror jag råkat kasta mitt röstkort...så de ser ut som om jag slipper undan i år igen :D 
 
//Jenny
 
 

Kräftskiva

Söndageftermiddag och jag har precis vaknat ( klockan 13.05 ) :P De har sina skäl då vi var på kräftskiva igår och cyklade inte hem föränns efter 03.00. Kom hem och var superpigg så ja, vi kom inte i säng föränns efter 04.00. Så ja, helt okej att sova länge idag =) Åh bästa av allt är att jag är ledig imorgon måndag också :D 
Dagens planer?? Jadu de var en bra fråga...tror de blir mycket soffhäng...kommer nog inte orka så mycket annat ( iaf inte om man frågar sambon :P ). Jag och Shira ska ta oss en promenad senare då solen inte steker lika mycket, men de är nog den största ansträgningen idag, 
 
Gårdagskvällen var mycket trevlig. Spelade ett superrolig spel som gick ut på att tävla 2 och 2 och svara på frågor. Jag och Daniel var först ett lag och sedan jag och Ajen....så ja de gick bra för oss :D Hejja Hejja =) 
 
Kan inte annat än tänka på kaffe just nu så jag antar att de är lika bra att koka sig en kopp kaffe innan hjärnan går in i kaffedarret =) 
 
//Jenny

Hurtta

Men hörreni....har ni hört talas om Hurtta??? Första Hurtta produkten jag köpte var en sele till Shira, och sedan dess har det bara ramlat på med produkter. Hurtta är ett finskt företag/varumärke som tillverkar kvalitetsprodukter både till dig själv och fin hund. Jag kan villigt erkänna att jag är Hurtta beroende...i dagsläget kan jag inte tänka mig att köpa något annat märke. För då de gäller god kvalitet och säkerthet till hunden så tummar jag inte en millimeter på de, och då känner jag att Hurtta är ledande inom detta. Hittade en bra beskrivning utav Hurtta på en webshop och dom uttrycker de såhär: Hurtta är ett väletablerat märke och har utvecklat mängder av bra och kvalitativ utrustning för dig och din hund. Deras produkter är designade för att tåla hårt slitage och kunna användas året runt av dig som är hundägare och självklart av hunden. (Från sidan hundteknik.se)
 
Så har ni inte provat Hurtta till er hund eller till er själva så tycker jag absolut att ni ska göra de...ni kommer inte bli besvikna. 
 
Så till något annat som ingen har kunnat undgå i dessa dagar...skogssbranden i Västmanland. Jag hade inte riktigt förstått omfattningen av de hela föränns dom började evakuera människor från deras hem. Sen när brandröken nådde ända hit till Edsbyn så började de riktigt sjunka in i huvudet hur allvarligt det är. Nu hoppas vi alla att dom ska få bukt på de hela när de fyra superplanen har kommit till undsättning. 
 
Kanske ska hoppa in i duschen i skaplig tid för en gångs skull...så kanske man kan somna i tid. I natt vaknade ja med ett ryck av åskan som härjade på. Sedan idag åskade de nå hemskt ( bliten slog ner i ett träd på raggarparkeringen ). 
 
//Jenny

Åska

Är jag rädd eller är jag inte rädd?? Hoppas på ett vis att åskan kommer hit, med ett rejält åskväder. De ska blixtra och dundra i timmar....helst. Å andra sidan så hoppas jag inte att den ska komma för jag är så himla rädd för den. Så vart står jag egentligen?? Jag är tudelad vad gäller åskan. Dock går de bättre och bättre för varje år, och sen Shira kom in i bilden så har jag tvingat mig själv att finna lugnet, inte få panik utan bara bita ihop och låtsas som om inget har hänt. Detta då jag absolut inte vill skrämma henne så att hon blir skrädd. Nu är hon snart 6 år och jag har verkligen lyckats bra med att bita ihop...för hon reagerar då inte ett dugg på åskan. 
 
Så är jag rädd eller inte??? Nja tror ändå inte det. 
 
//Jenny

Vallningar

Men nu ni...nu tänker denna dam gå långt ner i källaren och gömma sig =/ Fy friden vad de är varmt idag. Plågade ut mig på en promenad till apoteket i morse tillsammans med Evelina, Liv och Shira. Var någorlunda svalt då så de gick bra...gick sen hem till Evelina och drack kaffe. Sen när jag och Shira skulle gå den lilla biten från Evelina hem till oss...ja då höll jag på att flyta bort. Usch Usch Usch....!
 
Igår när vi skulle åka tillbaka med släpvagnen till Knåda på fick jag en flashback...eller vision/dröm eller vad man ska säga. Låtsades att vi var påväg till Linsell med släp och skoter. De kändes som de, och när jag blundade i några sekunder så kunde jag nästan känna hur kallt de var ute...slog upp ögonen och kollade på tempen som bilen visade...21,4 visade den...tänk om man bara kunde måla dit ett minusstreck framför....men icke. Så ja, jag läre nog få vänta ett tag till på minusgrader...medans så får jag väll gå i ide eller så. Jag gillar verkligen inte denna hetta och värme...har aldrig gjort. Åh ja, jag åker utomlands, men de är ändå en annan slags värme som jag kan hantera...då kan jag ligga i vattnet eller havet om jag så vill. Här hemma blir de så extremt jämt. Vintern och kylan har jag alltid gillat och jag tror de har med min kropp att göra. Struman gör så att jag alltid är varm utav mig...går för de mesta barfota även då de är vinter så kan jag få barfota i skorna. Jag har svettvallningar som heter duga och har alltid haft de sen jag var liten....åh de tror jag har med Levaxinet och struman att göra. Jag är inte gjord för detta...men de förstår inte folk. Folk tycker att man är dum som hatar värmen...men ni får gärna ta min kropp i denna värme och känna dessa vallningar som kommer dag som natt, sommar som vinter...så kanske ni förstår att jag absolut inte trivs i denna värme!
 
För bara 5 minuter sen ringde de på dörrn...utanför stod två kvinnor och gav mig en broschyr...antar att de var Jehovas eller nå liknande =/ Har inte ens kollat broschyren utan kastade den på bänken i köket. Appropå köket...kanske dags att göra sig lite lunch. 
 
//Jenny
 
Shira och Liv 
(Klicka på bilden för att få den större) 
 

10 röda rosor

Då är vi inne i Augusti för fullt då...redan inne på den tredje dagen i denna månad. Lördagkväll ikväll och här sitter jag och uppdaterar. Har inte hunnit komma in i duschen än och ändå är de flera timmar sen jag slutade. Har till mitt försvar haft en massa att göra...har bland annat tvättat mattor, Shiras bädd, dammsugit, torkat golv, storskurat badrummet, tagit en promenad och hunnit med att kasta i mig nå att äta. Ja men visst ja...hunnit med att plantera om lite örter också. Så ja, de är min anledning till varför jag ej hunnit in i duschen än :p Ska snart hoppa in...känner mig väldigt ofräsch just nu...så de kanske är bra att Johan är iväg och spelar så jag slipper ha dåligt samvetre för min ofräschhet :D 
 
I fredags var vi till Växbo och åt en tre-rätters middag. Vi hade årsdag då, så vi brukar hitta på något litet extra den dagen. När jag kom hem från jobbet så stod de 10 röda rosor på bordet <3 Innan vi åkte till Växbo så stannade vi till på Mobackes och köpte ett Olivträd...som jag längtat så. Äntligen har jag ett eget olivträd...nu gäller de bara att lyckas med att få de att överleva. Kvällen var mysig och superduper god mat. Tur med vädret hade vi också. Tack älskling för den undrbara kvällen <3 
 
Ikväll under kvällspromenaden så är de tre killar i 10-års åldern som är ute och cyklar, hoppar i en stor sandhög och stojjar på. Två utav killarna får panik iväg på sina cyklar ( förmodligen fick dom inte vara i sandhögen ) när dom såg mig. Den sista killen står kvar varpå han ropar till dom andra: - De är bara en gammal kärring i klänning, så ingen fara!!!!! Tack för den...jag hade faktiskt på mig en tunn lång skjorta och är inte ens 29 år fyllda!!! Ungj*vlar :P Lite i efterhand kan man ju skratta åt de, men man känner ju inte sig sådär jätteung. Så ja å Shira vi fortsatte hemåt sådär lagomt irriterad. Men så kom jag att tänka på en sak när jag var som mest irriterad...att de kanske var så man tyckte om folk i 30-års åldern då man själv var 10 år?!?!?! Kanske man tyckte att folk var jättegamla då...! Aja...får väll tänka att ungar är ungar. 
 
Ska ut och göra kväller med Shira nu, och sen plocka ur diskmaskinen...sen så får de bli sängen. 
 
//Jenny
 
(Klicka på bilden för att få den större ) 

RSS 2.0